wtorek, 1 marca 2011

Wiejski lunch

1 kalafior
1/4 szklanki octu winnego
2 ząbki czosnku
8 łyżek oliwy
2 pętka wiejskiej kiełbasy
300 g dojrzałych
obranych pomidorów
150 g czarnych oliwek
sól
pieprz.

Sposób przygotowania:
Kalafiora gotujemy 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Ząbki czosnku podsmażamy na oliwie i, zanim się zrumienią, dodajemy obraną i pokrojoną na kawałki kiełbasę. Smażymy przez około 15 minut. Dodajemy kalafiora, doprawiamy solą oraz pieprzem i zostawiamy na kilka minut, aby smaki się połączyły. Następnie dodajemy pomidory i nadal smażymy bez przykrycia, przez 5 minut. Kilka minut przed zdjęciem z ognia dodajemy oliwki. Doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz