sobota, 5 marca 2011

Słodko-ostre pulpeciki

Składniki:
niecały 1 kg mięsa mielonego (przygotowanego jak na kotlety mielone)
6 łyżek słodkiego sosu chilli
6 łyżek keczupu (jeśli lubicie bardzo ostro to pikantnego)
3-4 marchewki
1 średni por
Makaron (wedle uznania)
Przepis:
Mięso mielone dokładnie łączymy z połową sosu chilli i keczupu. Mięso dodatkowo zyska czerwony kolor. Staramy się formować jak najmniejsze pulpeciki (jeśli Wasze mięso nie jest zwięzłe można je dodatkowo panierować w mące lub bułce tartej). Smażymy pulpeciki z obu stron na brązowy kolor i zdejmujemy z patelni. Na tłuszczu po pulpecikach smażymy marchew, a po kilku minutach dodajemy por. Całość chwilę smażymy a następnie dodajemy pozostały sos chilli i keczup. Składniki dokładnie ze sobą łączymy. Na koniec dodajemy pulpeciki i całość dusimy przez kilka minut. Podajemy z makaronem. Smacznego!

 Źródło strony: http://fotoprzepis.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz